KLUBY DARCOV CHCÚ PODPORIŤ ROZVOJ DARCOVSTVA

02.10.2003 Celý región

Bratislava, 24. septembra 2003 - Podieľať sa na vytváraní kultúry darcovstva na Slovensku, motivovať ľudí stať sa pravidelnými darcami a vytvoriť priestor, v...
Bratislava, 24. septembra 2003 - Podieľať sa na vytváraní kultúry darcovstva na Slovensku, motivovať ľudí stať sa pravidelnými darcami a vytvoriť priestor, v ktorom sa darovanie stane zážitkom a zaujímavou skúsenosťou, je cieľom projektu Kluby darcov, ktorý od dnešného dňa iniciuje spoločnosť Orange Slovensko spolu s partnermi - Slovenskou sporiteľňou a Asociáciou komunitných nadácií.

Zámerom Projektu Kluby darcov je rozvoj miestneho darcovstva. Projekt Kluby darcov ponúka darcom možnosti, ako podporiť zmysluplné aktivity, ktoré prinášajú zlepšenie životných podmienok pre celú komunitu. Získané finančné prostriedky sa využijú na podporu riešenia pálčivých problémov v regiónoch. Sami darcovia majú možnosť prostredníctvom zapojenia sa do projektu Kluby darcov rozhodnúť, na čo budú vyzbierané finančné prostriedky využité.

Kluby darcov budú vytvárané v komunitných nadáciách, ktoré sú členmi Asociácie komunitných nadácií. K projektu Kluby darcov sa pripojili Komunitná nadácia Bratislava, Malokarpatská nadácia - Révia, Komunitná nadácie Liptov, Komunitná nadácia Prešov, Komunitná nadácia Veľký Šariš, Komunitná nadácia Nitra, Komunitná nadácia Zdravé mesto Banská Bystrica a Zvolen a Trenčianska nadácia

Členstvo v klube darcov na obdobie jedného roka môže získať jednotlivec alebo organizácia, ktorá vybranému klubu darcov venuje dar v hodnote minimálne
1 000 Sk. Úlohou klubov darcov je motivovať potenciálnych darcov stať sa členom klubu a zvyšovať objem vyzbieraných finančných prostriedkov. Vybrané komunitné nadácie môžu za členov klubu prijať aj darcov s nižším finančným vkladom, ktorí však nebudú mať hlasovacie právo.

„ Našou snahou je slúžiť ľuďom a strategicky podporovať hodnotné, zaujímavé a pre človeka prospešné aktivity. Cieľom je dlhodobá podpora projektov zameraných na zvyšovanie kvality života ľudí vo všetkých regiónoch Slovenska systematickým, trasparentným a cieleným spôsobom. Mnohí z nás, či už firmy alebo jednotlivci by chceli darovať, ale nevedia ako na to. Aj preto sme sa rozhodli iniciovať projekt Kluby darcov, keďže naša spoločnosť má za sebou bohatú tradíciu v oblasti darcovstva, “ uviedol Pavol Lančarič, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko.

„ Dlhodobé pôsobenie Slovenskej sporiteľne v oblasti sponzoringu vychádza z potreby rešpektovať rôznosť našich klientov. Zaujíma nás život našich klientov, prostredie, v ktorom žijú a problémy, ktoré ich trápia. Sme preto radi, že môžeme byť partnermi jedinečného projektu a podporiť aktívnu účasť darcov v jednotlivých slovenských regiónoch, “ hovorí generálna riaditeľka Slovenskej sporiteľne Regina Ovesny-Straka.

Záujemcovia môžu do klubov darcov finančne prispievať do 31. augusta 2004. Vyzbierané finančné prostriedky budú použité na podporu projektov, ktoré vyberú členovia klubu darcov. Nápady na projekty, ktoré sa môžu uchádzať o podporu, môže komunitnej nadácii predložiť ktokoľvek. Následne budú predložené projekty uchádzajúce sa o podporu prezentované na stretnutiach členov klubov darcov, ktoré majú ambíciu stať sa príjemnou spoločenskou udalosťou. Spoločnosť Orange Slovensko a Slovenská sporiteľňa poskytnú komunitným nadáciám ku každému poskytnutému daru priamu finančnú podporu v rovnakej výške, ako od svojich členov získajú nadácie, maximálne do výšky 5 000 Sk na jedného darcu a 50 000 Sk pre každú komunitnú nadáciu.

Všetky informácie o podmienkach členstva v kluboch darcov ako aj podmienkach získania finančnej podpory získajú záujemcovia na internetovej stránke www.klubdarcov.sk .
 

Vyberte región